HFC és erősáramú monitoring rendszerfejlesztés

A Comtech Kft. európai uniós forrásokat nyert el a HFC és erősáramú monitoring rendszerfejlesztésre GINOP Plusz-2.1.1-21 keretein belül.

A Magyar Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodás alapján, a Comtech Kft. kérelmét pozitívan bírálták el és ennek köszönhetően 330 164 656 Ft. vissza nem térítendő támogatásra jogosult.

A Comtech Kft. K+F tevékenységet végez és a NKFI Hivatal kormányzati kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai szempontú támogató véleményében foglalt műszaki-szakmai tartalom szerint valósítja meg a projektet.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2025.01.16.

A projekt a HFC hálózati eszközök fejlesztése esetében olyan berendezések kifejlesztését tűzi ki célul, amelyek az analóg HFC rendszertechnika és a digitális átvitelt megvalósító optikai megoldások ötvözésén alapulnak.  Jelenleg nincs olyan ismert, kereskedelmileg elérhető megoldás, ami ezt a célt az európai piacon a meglévő hálózat jelentős átalakítása vagy egy lépésben történő teljes visszabontásán és üvegszállal történő újjáépítésén kívül el tudná érni, így a fejlesztés újdonságtartalma jelentős. A fejlesztés segítségével a hálózat zavartalan működésével racionális és költséghatékony rendszerfejlesztés hajtható végre, miközben a végeredmény a technológiai fejlődést is ütemesen lekövető tisztán optikai hálózat lesz.

A társaság emellett a távközlési hálózati monitoring terén szerzett tapasztalatokra építve az erősáramú hálózati monitoring új üzletág indítását tervezi és a távközlési piac mellett nyitni szeretne az erősáramú hálózat monitoring rendszerek felé is. Az új portfólió alkalmas lenne a kis- és középfeszültségű hálózatoknál a szabályozói, minőségbiztosítási elvárásoknak megfelelő mérésekre és a hálózatminőség monitoringjára.

 

 

Támogatás Comtech